ششمین کنگره بینالمللی ژنتیک برگزار میشود/حضور ۱۵ کشور خارجی
در نشست خبری مطرح شد؛
ششمین کنگره بینالمللی ژنتیک ۱۷ تا ۱۹ تیرماه برگزار میشود که در آن ۱۵ کشور خارجی حضور دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری زندگی نیوز، نشست خبری ششمین کنگره بین المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
مختار جلالی رئیس ششمین کنگره بین المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران با اشاره به تاریخ علم ژنتیک گفت: علم ژنتیک به صورت رسمی از زمان تحقیقات بر روی نخود فرنگی آغاز شد و بشر متوجه شد که صفات از سوی والدین به نسل بعدی منتقل میشود.
وی با اشاره به ورود ایران به حوزه علم ژنتیک افزود: اجداد ما از ۵ هزار سال قبل با این علم آشنا بودند و سند آن لوحی است که در ایلام کشف شد. از آن زمان ایرانیان با این علم آشنا بودند و برای اصلاح نژاد اسب از آن بهره میبردند.
جلالی، انجمن ژنتیک با نیم قرن سابقه را از دیگر زمینههای توسعه علم ژنتیک در کشور دانست و اظهار کرد: علاوه بر اینها از ۱۳ اقلیم ۱۱ اقلیم آن را در کشور داریم. این تنوع ژنتیکی زیستی، گیاهی و جانوری موجب شده که ارزش تنوع ژنتیک از نفت و گاز کشور اهمیت بیشتری داشته باشد.
رئیس کنگره ژنتیک ادامه داد: در حال حاضر ایران دومین کشور جهان در حوزه نفت و گاز است، ولی هیچ گاه ارزش تنوع ذخایر ژنتیکی کشور عنوان نمیشود.
وی افزود: ششمین کنگره بینالمللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران در روزهای ۱۷ تا ۱۹ تیر ماه جاری در دانشگاه شهید بهشتی برکزار میشود.
وی هدف از برگزاری این کنگره را انتقال اطلاعات حوزه ژنتیک عنوان کرد که هر دو سال یک بار برگزار میشود.
جلالی تقدیر از محققان حوزه ژنتیک را از دیگر برنامههای این رویداد دانست و گفت: در افتتاحیه این مراسم از ۴ نفر شامل دو پیشکسوت و دو جوان فعال در این حوزه تقدیر خواهد شد.
منابع ژنتیک ایران ارزشمندتر از نفت و گاز
رئیس کنگره ژنتیک گفت: ژنتیکی زیستی، گیاهی و جانوری موجب شده که ارزش تنوع ژنتیک از نفت و گاز کشور اهمیت بیشتری داشته باشد.
در ادامه موسوی دبیر بینالملل کنگره با اشاره به رتبه ایران در حوزه علم ژنتیک گفت: ایران در تولید علم ژنتیک در دینا رتبه ۲۲ و در منطقه رتبه دوم را کسب کرده است.
وی افزود: بیش از ۱۵ کشور از کانادا، اسپانیا، هلند، فلاند، استرالیا، آمریکا، آلمان، انگلیس، نیوزلند، سوئد، مجارستان، روسیه، ترکیه، عراق، افعانستان و محققین و اندیشمندان ایرانی ارائه مقاله خود را به دبيرخانه این کنگره ارسال کردند.همچنین بیست سخنران به صورت آنلاین حضوری آخرین یافتههای خود را ارائه میدهند.
وی تصریح کرد: در این کنگره ۷۹۴ مقاله دریافت شد. بعد از داوری ۷۵۸ مقاله پذیرفته شده که ۶۴ سخنرانی و ۶۹۴ پوستر ارائه خواهد شد.
وی افزود: ۷۵۸ مقاله در رشتههای تخصصی مختلفی بودند که در گرایش ژنتیک انسانی ۳۷۵ مقاله، ژنتیک گیاهی ۱۸۸ مقاله، ژنتیک جانوری ۱۷۹ مقاله، ملاحظات اخلاقی و ایمنی زیستی ۲۶ مقاله، سلولهای بنیادی و ریزسازوارهها ۱۵ مقاله پذیرفته شده اند.
پورکاظمی دبیر علمی ششمین کنگره بینالمللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران از برگزاری کارگاههای آموزشی خبر داد و گفت: ۱۷ کارگاه آموزشی برگزار میشود که تا کنون ۶ کارگاه با رویکرد انتقال فناوری و ارائه آخرین فناوریها به محققان برگزار شده است.
دبیر علمی این کنگره خاطر نشان کرد: ایدهبازار از دیگر بخشهای این رویداد است و در دومین روز این رویداد ایدههای برتر منتخب ارائه و به بهترین آنها جوایزی اعطا میشود.
ششمین کنگره بینالمللی ژنتیک برگزار میشود/حضور ۱۵ کشور خارجی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ششمین کنگره بینالمللی ژنتیک برگزار میشود/حضور ۱۵ کشور خارجی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ششمین کنگره بینالمللی ژنتیک برگزار میشود/حضور ۱۵ کشور خارجی"، کلیک کنید.