هدف اسرائیل از بکارگیری خلبانان زن در حمله به ایران
رسول سلیمی: ارتش اسرائیل روز شنبه ویدیوها و عکس هایی از نیروهایش را منتشر کرد که برای حمله به ایران می شدند. اما در یک ویدیوی ۴۲ ثانیه ای منتشر شده توسط ارتش این رژیم، زنان سوار بر هواپیمای جنگنده دیده می شوند. ارتش اسرائیل گفته خلبانان جنگنده زن اسرائیلی نیروی هوایی این رژیم بخشی از اسکادرانی بودند که در ساعات اولیه صبح شنبه حمله به ایران را انجام دادند. در تصاویر منتشر شده از این خلبانان که صورت آنها عمدا تار شده است که در شبکه های اجتماعی بازتاب داشت.
در ویدیوها و تصاویری که عصر شنبه توسط نیروهای دفاعی اسرائیل منتشر شد، جنگنده های اف-۱۵ و اف-۱۶ هم مشارکت داشتند اما مشخص نیست در واقعیت نیز خلبانان زن هدایت این هواپیماها را انجام دادند یا خیر و ابزار راستی آزمایی برای بررسی تصاویر وجود ندارد. این حملات منجر به بسته شدن حریم هوایی در سه کشور ایران، سوریه و عراق شد.
در همین حال، ایران اعلام کرده که آماده است در برابر «تجاوز» اسرائیل، تلافی کند. بر اساس گزارش رسانه های اسرائیلی، بیش از ۱۰۰ هواپیما در این حمله که به فاصله ۲۰۰۰ کیلومتری از اسرائیل انجام شد شرکت داشتند. اسرائیل یکی از معدود کشورهایی است که در آن خدمت سربازی برای همه شهروندان زنِ توانا، اجباری است.
بر اساس قوانین سربازی اجباری اسرائیل، نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) می توانند از سه جامعه استخدام شوند: یهودیان، دروزی ها و چرکس ها. از آنجایی که دو جامعه اخیر جمعیت کمتری دارند، زنان آنها ملزم به خدمت سربازی نیستند. این در حالی است که اکثریت زنان یهودی از قوانین سربازی اجباری مستثنی نیستند، اما برای دوره های کوتاه تر در کنار سربازان وظیفه مرد خدمت می کنند.
همچنین در بحبوحه جنگ غزه در سال ۲۰۱۴، ارتش اسرائیل اعلام کرد که کمتر از ۴ درصد از سربازان زن آنها در رده های رزمی مانند خلبان هلیکوپتر و جنگنده ثبت نام کرده اند. در گزارش ارتش اسرائیل آمده است که واحدهای پیاده نظام سبک ارتش، شاهد مشارکت ۱۱۶ درصدی و واحدهای جمع آوری اطلاعات رزمی، شاهد مشارکت ۱۳۳ درصدی بوده اند.
کارشناسان غربی معتقدند انتشار چنین تصاویری در پروپاگاندای ارتش اسرائیل علیه ایران، با اهداف روانشناختی و آنچه شرمنده سازی رقیب توصیف می شود، به کار می رود. از سوی دیگر اسرائیل به دنبال الهام بخشیدن به مخالفان سیاست های برابر حقوق زنان است تا در کنار عملیات نظامی بتواند تهییج روانی جامعه زنان را هم انجام دهد.
ناظران سیاسی می گویند انتشار این تصاویر از سوی ارتش اسرائیل نه تنها به معنای برابر زنان و مردان در ارتش این رژیم نیست بلکه خود گویای تاکید اسرائیل بر انگاره های جنسیتی است که در صورت عادی بودن برابری حقوق زنان در ارتش این کشور، نیازی به برجسته سازی آن در برابر ایران نبوده است.
بنابراین کاربرد پروپاگاندا در انتشار تصاویر زنانی که سوار بر جنگنده های ارتش اسرائیل نشان داده شدند، اگرچه قابل راستی آزمایی نیست اما انتشار سریع آن در صفحات رسمی ارتش اسرائیل نمایانگر برنامه ریزی برای موج سواری بر نارضایتی زنان جامعه ایران از برخی سیاست های اعمالی است.
این در شرایطی است که برخلاف تبلیغات اسرائیل بر انگاره های جنسیتی در رسانه های رسمی، مقامات داخلی این کشور از نمایش های تبلیغاتی در حمله به ایران انتقاد کردند. در همین راستا یائیر لاپید، نخست وزیر سابق اسرائیل، رهبر یکی از احزاب اصلی اپوزیسیون اسرائیل، با انتقاد از حمله این کشور به ایران گفت که این یک فرصت از دست رفته است. در بخشی از ترجمه او آمده است: «تصمیم به عدم حمله به اهداف استراتژیک و اقتصادی در ایران اشتباه بود. ما می توانستیم و باید بهای بسیار سنگین تری از ایران می گرفتیم.» تایمز اسرائیل نیز اعلام کرد که آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع سابق و رهبر حزب اسرائیل بیتنو، گفته که اسرائیل نتوانسته است «بهای واقعی» از جمهوری اسلامی بگیرد و از دولت به دلیل «خودنمایی» اش انتقاد کرد.
311213
هدف اسرائیل از بکارگیری خلبانان زن در حمله به ایران
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هدف اسرائیل از بکارگیری خلبانان زن در حمله به ایران" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هدف اسرائیل از بکارگیری خلبانان زن در حمله به ایران"، کلیک کنید.