کودتای ۲۸ مرداد، جنایتی قابل پیگرد در دادگاهی بینالمللی
سلطنتطلبان، کودتای ۲۸ مرداد را یک قیام ملی و رستاخیز نامیدهاند تا پوششی بر ماهیت خارجی و لاپوشانی نقش اوباش داخلی باشد. ولی عذرخواهی مقامات سیاست خارجی امریکا و تلاش انگلیسیها برای گم کردن اسناد مداخله خود در این جنایت تاریخی علیه ملت ایران که از ابتدا با رنگ خون شکل گرفت و تا انتهای مداخله برآمده از کودتا یعنی حمایت از شاه در برابر انقلاب اسلامی سال ۵۷ با خونریزی و جنایت علیه ملت ایران تداوم یافت، از مداخله جنایتکارانه و شرمآوری حکایت میکند که باید در دادگاهی بینالمللی پیگیری شود.
به گزارش زندگی نیوز، رسول سنائیراد در یادداشتی در جوان نوشت: کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که توسط دولتهای چرچیل در انگلیس و آیزنهاور در امریکا طراحی و تأمین مالی و پشتیبانی شد و توسط عنصری از نظامیان وابسته به سلطنت، با سازماندهی اراذل و اوباش به سردمداری شعبان بیمخ به اجرا گذاشته شد، یکی از جنایتهای بزرگ امریکا و انگلیس علیه کشور و ملت ایران است که پیگیری آن در مجامع حقوقی مورد غفلت قرار گرفته است.
در این کودتا که انگلیسیها برای سلطه مجدد بر نفت ایران و امریکاییها با هدف توسعه نفوذ در ایران و مهار شوروی سابق و جلوگیری از نفوذ چین آن را طراحی کردند، چندین ظلم و جنایت بزرگ به مردم ایران تحمیل شد که هر کدام میتواند مقدمهای برای محکومیت کودتاچیان در دادگاههای بینالمللی و دریافت خسارت از کودتاگران باشد. ظلمهایی چون:
۱- مداخله مستقیم در امور داخلی با برکنار کردن دولت قانونی و روی کار آمدن دولت کودتا که دست شاه را برای هرگونه جنایت باز گذاشته و زمینهساز دیکتاتوری ۲۶ ساله او پس از کودتا بود.
۲- تقویت ماشین سرکوب و سلطه بیرحمانه رژیم پهلوی که با تقویت بنیه نیروهای امنیتی و تشکیل و توسعه ساواک با کمک سرویسهای امنیتی امریکا، انگلیس و متحد منطقهای آنان رژیم صهیونیستی به مخوفترین دستگاه سرکوب و اختناق رژیم پهلوی تبدیل و از تاریکترین دورههای استبداد و دیکتاتوری را بر کشور تحمیل کردند.
۳- تشدید چپاول منابع ملی کشور که اگر تا پیش از این، عمدتاً چپاول نفت توسط انگلیس بود، پس از کودتا با گشادهدستی رژیم پهلوی نه تنها چپاول نفت برای امریکا و انگلیس فراهم بود، بلکه ایران به بهشت کمپانیها و کارتلهای امریکایی و انگلیسی تبدیل و واردات و صادرات توسط آنها و به نفع شرکتهای خودشان تنظیم میشد و کشورمان را از شکلگیری روند توسعه محروم میساخت.
۴- تبدیل ایران به یک مستعمره غیر اعلامی با نفوذ گسترده در دستگاههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی که نه تنها از ظرفیتهای ایران برای جاسوسی علیه شوروی استفاده میکردند، بلکه رابطه با چین را هم به مدت ۱۲ سال به صورت تعلیق درآورده و برای حفظ انحصار و نفوذ خود، کشورمان را از بسیاری فرصتهای منطقهای و بینالمللی محروم ساختند.
۵- تبدیل ایران به بازار بزرگ فروش فرآوردههای صنعتی کشورهای غربی به ویژه امریکا و انگلیس و حضور گسترده و پرشمار مستشاران نظامی و غیرنظامی که نه تنها منابع ملی کشورمان را یغما میبردند، بلکه از شکلگیری رشد نیروی انسانی کارآمد و اعتماد به نفس برای توسعه ملی ممانعت به عمل آورده و عقب ماندگی را بر کشورمان تحمیل میکردند.
با وجود اینکه امریکا و انگلیس پس از کودتای ۲۸ مرداد و اتکای محمدرضا پهلوی به آنها در کشورمان نفوذ گسترده داشتند، اما با اتکا به سیاست فریب و آموزههای ماکیاولی از هر فرصتی برای تضعیف موقعیت ایران و ممانعت از توسعه و قدرتیابی آن استفاده میکردند که لطمه به موقعیت ژئوپلیتیکی ایران با جداسازی بحرین از کشور عزیزمان یکی از موارد لو رفته و گلدرشت این جنایت و خیانت بزرگ به حساب میآید.
جالب این است که سلطنتطلبان، کودتای ۲۸ مرداد را یک قیام ملی و رستاخیز نامیدهاند تا پوششی بر ماهیت خارجی و لاپوشانی نقش اوباش داخلی باشد. ولی عذرخواهی مقامات سیاست خارجی امریکا و تلاش انگلیسیها برای گم کردن اسناد مداخله خود در این جنایت تاریخی علیه ملت ایران که از ابتدا با رنگ خون شکل گرفت و تا انتهای مداخله برآمده از کودتا یعنی حمایت از شاه در برابر انقلاب اسلامی سال ۵۷ با خونریزی و جنایت علیه ملت ایران تداوم یافت، از مداخله جنایتکارانه و شرمآوری حکایت میکند که باید در دادگاهی بینالمللی پیگیری شود.
چنین دادگاهی فرصتی برای بازخوانی حقوقی این جنایت برای جهانیان و واگویی حقایق تاریخی برای نسل جدید و ایجاد فضایی عمومی برای شناخت ماهیت امپریالیستی و مداخلهگرایانه امریکا و انگلیس و ستیز آنان با حقوق ملتها برای نیل به اهداف سلطهجویانه به حساب میآید.
پایان خبر زندگی نیوز
کودتای ۲۸ مرداد، جنایتی قابل پیگرد در دادگاهی بینالمللی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کودتای ۲۸ مرداد، جنایتی قابل پیگرد در دادگاهی بینالمللی " هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کودتای ۲۸ مرداد، جنایتی قابل پیگرد در دادگاهی بینالمللی "، کلیک کنید.