بازار داغ موبایل رفرش؛ تغییر سیاست واردات آیفون در سال جدید؟!
آفتاب نیوز :
از ابتدای پاییز 1401 واردات آیفون 14 به بالا به شکل تجاری و مسافری به کشور ممنوع شد. این تصمیم باعث شد قیمت آیفون 13 به دلیل داشتن رجیستری و گارانتی از آیفون 14 و 15 قاچاق گران تر شده و در حال حاضر هم عده ای ترجیح می دهند با پول کمتر از آخرین تکنولوژی موجود استفاده کنند و در کنار آن با استفاده از یک موبایل ارزان قیمت سیم کارت خود را فعال کنند و با جدیدترین مدل آیفون به اینترنت یک موبایل ارزان متصل شوند و کار های خود را پیش ببرند.
مدتی بعد هم سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت که بعید است تصمیم ممنوعیت واردات آیفون 14 به بالا عوض شود و ورود، استفاده، به کارگیری و فروش این موبایل ممنوع است. همچنین پیرو ابلاغیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از هفته دوم زندگی نیوز ماه فرایند جمع آوری گوشی های آیفون قاچاق 14 و 15 از بازار آغاز شد.
پیامد های ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15
اما این ممنوعیت به گفته برخی فعالان بازار پیامد هایی هم داشته است. اول اینکه با توجه به رشد تکنولوژی، روش های گوناگونی برای دور زدن سیستم رجیستری وجود دارد که عملاً آنتن را به آیفون ها 14 و 15 بازمی گرداند و این ممنوعیت واردات بیشتر منجر به کاهش درآمد دولت شده و همچنین آسیب اقتصادی به واردکنندگان که از فرصت واردات این کالا محروم شده اند، به همراه داشته است. این وضعیت نگرانی هایی نسبت به آینده طرح رجیستری و از بین رفتن اثرات مثبت آن نیز ایجاد کرده است.
از طرف دیگر با توجه به کاهش تولید آیفون 13 بعد از تولید مدل های جدید، ورود حجم زیاد آیفون 13 که عموماً کارکرده، رفرش یا غیراصلی هستند، باعث متضرر شدن بخشی از مصرف کنندگان شده است.
موبایل رفرش چیست؟
در حال حاضر آیفون های قبل از مدل 14، اکثرا رفرش یا ریپک هستند. وقتی موبایل آیفون خراب می شود، فروشگاه های اپل در دنیا این موبایل را از مشتری می گیرند و یک محصول نو به آن ها ارایه می دهند. بعد از مدتی وقتی دوره عرضه موبایل های قدیمی تمام می شود، موبایل هایی که خراب شده بازسازی و با برچسب RF به معنی رفرش عرضه می شود. این محصول در بازار کشور های دیگر هم عرضه می شود و قیمت آن پایین تر است. اما چون در ایران نمایندگی اپل وجود ندارد، این برچسب روی کالا تغییر می کند. البته این موبایل ها تقلبی نیست و در خود شرکت اپل تولید شده، اما به هرحال رفرش است. نکته اصلی اینجاست که این موبایل ها باید ارزان تر از کالا های اصلی فروخته شود و مصرف کننده هم نسبت به این موضوع آگاه باید، اما این موضوع در موارد بسیاری رعایت نمی شود.
البته مشتری می تواند شماره سریال موبایل را در سایت اپل وارد کند، متوجه می شود کالا به سفارش کدام کشور و توسط چه کشور تولید کننده ای با در نظر گرفتن وضعیت گوشی (اکتیو یا نات اکتیو) تولید شده است.
حال با شروع سال جدید بازار شایعه ها داغ شده و مجدد بحث رفع ممنوعیت آیفون مطرح شد که بلافاصه این خبر تکذیب و عنوان شد که تا این لحظه پیشنهادی در دولت برای رفع ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15 مطرح نشده و تصمیم جدیدی برای واردات گرفته نشده است و باید منتظر ماند و دید آیا سال جدید تغییری در رویه فعلی ایجاد خواهد شد؟ برای مثال پیش از این انجمن واردکنندگان پیشنهاد داده بود تا برای جلوگیری از قاچاق واردات آیفون 14 به شکل مسافری و محدود انجام شود. یکی از دلایل اصلی که برای ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15 مطرح می شود، ارزبری بالای این محصول است و این در حالی است که در حال حاضر قیمت جهانی موبایل پرچم دار آیفون و سامسونگ، یعنی آیفون 15 و اس 24، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد.
بازار داغ موبایل رفرش؛ تغییر سیاست واردات آیفون در سال جدید؟!
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازار داغ موبایل رفرش؛ تغییر سیاست واردات آیفون در سال جدید؟!" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازار داغ موبایل رفرش؛ تغییر سیاست واردات آیفون در سال جدید؟!"، کلیک کنید.