راز ناپدید شدن شهاب سنگ ها/ زنگ خطر در قطب جنوب

راز ناپدید شدن شهاب سنگ ها زنگ خطر در قطب جنوب

همزمان با گرم شدن زمین، اجرام آسمانی راه یافته به داخل جو کره زمین ناگزیر توسط یخچال های طبیعی بلعیده می شوند و بشریت رفته رفته به سمتی می رود که این آرشیوهای مهم و ارزنده را از دست می دهد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری زندگی نیوز، بسیاری از کسانی که در جست و جوی آثار شهاب سنگ ها هستند، راهی قطب جنوب می شوند. دلیل و چرایی این مسیله مشخص است :تقریبا 60 درصد از شهاب سنگ های موجود بر روی کره زمین در قطب جنوب یافت می شوند، به طوری که هر ساله چیزی در حدود هزار نمونه از آن ها را می توان از این منطقه استخراج کرد. با این حال، گروهی از اقلیم شناسان و متخصصان یخچال های طبیعی به تازگی زنگ های خطر در این خصوص را به صدا درآورده اند.این زنگ خطر، مربوط به از بین رفتن شهاب سنگ ها متعاقب تغییرات جوی و اقلیمی است. به عنوان مثال، یکی از شهاب سنگ های که سال گذشته میلادی در قطب جنوب یافت شد نزدیک به هشت کیلوگرم وزن داشت، اما اکنون شاهد ناپدید شدن آن هستیم! همزمان با گرم شدن کره زمین، اجرام آسمانی راه یافته به داخل جو کره زمین ناگزیر توسط یخچال ها بلعیده می شوند و خود را در کام آن ها می یابند. بنابراین، نکته نگران کننده این است که بشریت رفته رفته به سمتی می رود که این آرشیوهای مهم و ارزنده را از دست می دهد. این ارزندگی ، معطوف به آن است که شهاب سنگ ها اطلاعات سرشاری از عالم پیرامونی ما و چگونگی پیدایش حیات بر روی کره زمین به ما می آموزند. به عبارت بهتر، شهاب سنگ ها، در ذات خود روایتگر هستند و از بین رفتن آنها بر اثر تغییر شرایط اقلیمی، خبر بردی محسوب می شود.

محققان دانشگاه آزاد بروکسل (بلژیک) و آزمایشگاه هیدرولیک، هیدرولوژی و یخچال شناسی دانشگاه فدرالی پلی تکنیک زوریخ (سوییس) در تازه ترین مقاله خود به نتایج نگران کننده ای در تحقیقاتشان رسیده اند.این محققان با استفاده از هوش مصنوعی، مشاهدات ماهواره ای و پیش بینی مدل های اقلیمی دریافتند که اثرات کنونی گرمایش زمین بر قطب جنوب باعث شده تا تعداد شهاب سنگ هایی که هر ساله ناپدید می شوند به بیش از 5 هزار نمونه برسد که  پنج برابر بیشتر از نمونه های یافت شده است. این دانشمندان تخمین زدند که به ازای هر یک دهم درجه ای که در کل مقیاس جهانی بر دمای کره زمین افزوده شود، به طور متوسط 9 هزار شهاب سنگ از سطح یخی قطب جنوب ناپدید می شود.

بر اساس گزارش یورونیوز، اگر روند گرم شدن کره زمین به همین منوال ادامه پیدا کند، در نهایت، 30 درصد از 300 هزار تا 800 هزار جرم آسمانی موجود در قطب جنوب که هنوز کشف نشده اند هم می تواند ناپدید شوند. چه بسا، در بدبینانه ترین سناریویی که در مورد گرم شدن کره زمین مطرح است (معروف به سناریوی SPP5-8)، این نسبت تا 76 درصد هم می رسد.نسبت های یاد شده برای کل منطقه قطب جنوب بوده و به طور میانگین محاسبه شده است. هری زکولاری، متخصص یخچال های طبیعی در دانشگاه آزاد بروکسل که در نگارش این مطالعه مشارکت داشت، خاطرنشان کرد که برای مناطقی که بیشتر در معرض خطر هستند، بیش از نیمی از شهاب سنگ ها تا سال 2050 ناپدید می شوند. میدان موسوم به «یخپوش آبی رنگ» که تنها یک درصد از ورقه یخی قطب جنوب را تشکیل می دهد، تقریبا همه شهاب سنگ های موجود در این قاره جنوبی را در خود جای داده است.

با این حال، درست است که پوسته تیره رنگ شهاب سنگ ها اجازه تشخیص آسان تر آن ها را به محققان می دهد، اما مهم تر این است که همین تیرگی باعث جذب بیشتر گرما شده و این گرما را به یخ های اطراف منتقل می کند. نتیجه آن می شود که در کناره های این شهاب سنگ ها شاهد افزایش سرعت ذوب یخ و فرورفتگی بیشتر این شهاب سنگ ها هستیم.حتی زمانی که دمای یخ به چندین درجه زیر صفر است، این شهاب سنگ ها آنقدر در زیر نور خورشید گرم می شوند که می توانند یخ زیرین خود را ذوب کنند.پس از مدفون شدن در یخ (حتی به صورت سطحی)، کشف این اجرام فرازمینی برای دانشمندان غیرممکن می شود. و همانطور که این مطالعه نشان می دهد، با موج های مکرر گرمایش کره زمین، این پدیده احتمالاً با سرعت سرسام آوری ادامه پیدا می کند.پس از ناپدید شدن آنها، برخی از اسرار «کیهان» را با خود نیز می برند……

 

راز ناپدید شدن شهاب سنگ ها/ زنگ خطر در قطب جنوب

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راز ناپدید شدن شهاب سنگ ها/ زنگ خطر در قطب جنوب" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راز ناپدید شدن شهاب سنگ ها/ زنگ خطر در قطب جنوب"، کلیک کنید.