شکست مشترک آمریکا ـ اسرائیل
روز ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ مقارن با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری بایدن و ۵ روز مانده به تحلیف ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، رژیم صهیونیستی به شرایط حماس گردن نهاد و با برقراری آتش بس موافقت کرد. نتانیاهو قول داده بود که با حمایت آمریکا تا پایان ریاست جمهوری بایدن، تونل های حماس را شناسایی و نابود سازد، حماس را نابود کند، غزه را مال خود نماید وهمه اسرای اسرائیلی را آزاد کند. اما اینک این رژیم بدون دستیابی به اهداف خود و در موقعیتی که به عنوان جنایتکار جنگی منفور مردم جهان است و در حالی که راست قامتان مقاوم فلسطین همچون کوه ایستاده اند، در مقابل خواسته های حماس تسلیم شده است. با این وصف تردیدی نیست که پذیرش آتش بس توسط اسرائیل در پایان ریاست جمهوری بایدن، نشانگر شکست مشترک طرح آمریکا-اسرائیل برای ایجاد یک خاورمیانه جدید است.
آثار این شکست را در آخرین سخنرانی آنتونی بلینکن وزیرامورخارجه آمریکا در نشست شورای آتلانتیک می توان دید وقتی که او با اشاره به اینکه جنگ غزه باعث منزوی شدن اسرائیل در جهان شد، اذعان می کند که جنبش حماس را نمیتوان با راهحل نظامی شکست داد چون به همان اندازه که نیرو از دست داده، نیروی جدید جذب کرده است.
بلینکن در این اعترافات تاریخی اما دیر هنگام به واقعیت مهمی پرداخته و با اعتراف به اینکه هدف ما ایجاد واقعیتی جدید در خاورمیانه بود می گوید: «قرار بود در دهم اکتبر ۲۰۲۳ (سه روز پس از عملیات طوفان الاقصی) برای بررسی آخرین مشکلات باقیمانده برای عادی سازی روابط ریاض و تلآویو به عربستان سعودی سفر کنم. اما حمله حماس به اسرائیل رخ داد.» در واقع بلینکن با این اعتراف خود، حماس را در همان آغاز عملیات طوفان الاقصی، پیروز معرفی می کند چرا که طرح ابراهیم را با آغاز این عملیات خنثی کرده بود. بلینکن در ادامه می گوید: «تداوم وضعیت جنگ به اقتصاد اسرائیل آسیب میزد، جنگ غزه اسرائیل را در عرصه بینالمللی منزوی کرد و باعث بیثباتی شد.» او اعتراف می کند که «زمان حمله حماس تصادفی نبود. اسرائیل درحال گسترش نفوذ خود در منطقه بود و چشمانداز عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل، قدرت حماس را تضعیف میکرد. حماس خواستار وقوع جنگی منطقهای برای شکست اسرائیل و هرگونه عادیسازی روابط کشورها با اسرائیل بود.»
بلینکن همچنین بر شراکت آمریکا در تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و نسل کشی مردم این باریکه صحه می گذارد و می گوید: «سال گذشته ۲۵ میلیارد دلار به اسرائیل کمک کردیم.» او در رابطه با ضرورت آتش بس می گوید: «معتقدیم در صورت نادیده گرفته شدن خواسته فلسطینیان حتی در صورت نابودی حماس، جنبشی خطرناکتر شکل خواهد گرفت. این مسئله را در غزه دیدهایم. حماس سریعا قدرت خود را بازیابی میکند زیرا جایگزین دیگری برای فلسطینیان وجود ندارد. هرچه زجر در غزه ادامه پیدا کند، کشورهای عربی بیشتر از اسرائیل فاصله خواهند گرفت و توافق صلح اسرائیل با اردن و مصر فروخواهد پاشید. ادامه جنگ در غزه اقتصاد اسرائیل را درهم خواهد شکست.»
اظهارات بلینکن اگرچه خیلی دیر انجام شد اما اعتراف به شکست تلآویو در دستیابی به اهداف ادعایی است و نشان می دهد که نه فقط مسلمانان جهان و بخصوص مردم فلسطین پذیرش آتش بس را نشانه پیروزی مقاومت می دانند بلکه وزیرامور خارجه بایدن نیز به این امر اعتراف می کند.
امروز بعد از پانزده ماه مقاومت، برتری نظامی اسرائیل نتیجه ای برای این رژیم نداشته بلکه اسرائیل را به عنوان عامل نسل کشی، محور ناامنی، ناقض حقوق بشر و منفور جهانیان معرفی کرده است. نخست وزیر این رژیم جعلی از سوی دادگاه بین المللی کیفری تحت پیگیرد قانونی قرار داشته و جرات خروج از اراضی اشغالی را ندارد و اختلافات عمیق داخلی جز با استعفا و مرگ سیاسی نتانیاهو حل نخواهد داشت. در سوی دیگر محبوبیت حماس در سراسر فلسطین افزایش یافته و مردم این سرزمین با وجود هزینههای فراوان در حمایت از مقاومت دچار تردید نشدند و هر روز بر اعضای این جنبش افزوده می شود. بزودی اسرای فلسطینی آزاد خواهند شد، کمکهای بشردوستانه به غزه افزایش خواهد یافت و مسیر یک آتشبس دائمی هموار خواهد شد. امروز نه تنها وجدان جهانی برای حمایت از مردم فلسطین حتی در میان دانشجویان و اساتید دانشگاههای آمریکا بیدار شده بلکه ایده به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطینی در سازمان ملل متحد را تقویت کرده است. اینک به برکت محور مقاومت و فرماندهی شهیدانی چون سید حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و یحیی سنوار، افسانه «شکست ناپذیری اسرائیل» پایان یافته و آرزوی غرب آسیای بدون اسرائیل به تحقق نزدیک شده است. شکست مشترک آمریکا و اسرائیل در جنایت علیه مردم فلسطین نشان می دهد که همواره وعده الهی در حمایت از مظلومان و مقابله با ظالمان، راست و صادق است و در غرب آسیا نیز پیروزی با جبهه مقاومت و مردم فلسطین بوده و با نابودی اسرائیل، قدس شریف آزاد خواهد شد. نصر من الله وفتح قریب وبشر المؤمنین
۳۱۱۳۱۱
شکست مشترک آمریکا ـ اسرائیل
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شکست مشترک آمریکا ـ اسرائیل" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شکست مشترک آمریکا ـ اسرائیل"، کلیک کنید.