کتابی که ناجی یک زندانی شد
بازپرس سابق دادسرای جنایی تهران کتابی نوشت و با پول حاصل از فروش این کتاب شرایط آزادی یک زندانی زن در مشهد را فراهم کرد تا به مناسبت عید فطر به آغوش خانواده اش برگردد.
به گزارش زندگی نیوز، به نقل از همشهری، قاضی میثم حسین پور که هم اکنون ریاست شعبه 102 دادگاه لواسانات را به عهده دارد، پارسال تصمیم به نوشتن یک رمان جنایی گرفت. وی به مدت یک سال ونیم بازپرس جنایی تهران بود و در این مدت به پرونده های قتل زیادی رسیدگی کرده بود. او شروع کرد به نوشتن جزییات برخی از پرونده های خاص خود؛ آنهایی که یک نقطه مشترک داشتند و در همه آنها متهم به خاطر هیچ تبدیل به آدمکش شده بود.
نوشتن این کتاب حدود 5 ماه زمان برد و درنهایت به مرحله چاپ رسید و آنجا بود که بازپرس حسین پور به تکاپو افتاد تا تصمیمش را عملی کند.
او از روزی که شروع به نوشتن کتاب کرده بود تصمیم گرفته بود پول حاصل از فروش آن را صرف آزادی زندانیان جرایم غیرعمد کند.
کتاب «کشتن برای هیچ» در تعطیلات نوروز امسال با فروش کم سابقه ای مواجه شد. در این شرایط بود که پول فروش کتاب براساس تصمیمی که نویسنده گرفته بود باید صرف آزادی زندانی می شد. اما زندانی ای که قرار بود با فروش این کتاب آزاد شود، چه کسی بود؟
بدهی میلیاردی شوهر
هزار کیلومتر آن طرف تر از پایتخت، زنی 47ساله به دلیل بدهی پشت میله های زندان مشهد به سر می برد؛ زنی که قربانی زیاده خواهی شوهرش شده و به جای او به زندان افتاده بود.
ماجرا از این قرار بود که این زن با همسر و دو فرزندش در مشهد زندگی می کردند. شوهر این زن در کار خریدوفروش کالا و خودرو بود و چون دسته چک نداشت با دسته چک همسرش کار می کرد. این مرد که وسوسه رسیدن به پول میلیاردی در سر می پروراند، پس از چند معامله سنگین، وقتی بدهی زیادی بالا آورد و نتوانست پول طلبکارانش را بپردازد، تصمیم به فرار گرفت و یک شبه غیبش زد؛ به طوری که هیچ کس حتی خانواده اش اطلاعی از مخفیگاه وی نداشتند.
از سوی دیگر طلبکاران تصمیم به شکایت گرفتند و چک هایی را که از مرد بدهکار در اختیار داشتند به اجرا گذاشتند. چون چک به نام همسر این مرد بود، قاضی دستور بازداشت زن 47ساله (همسر متهم) را صادر کرد. به این ترتیب وی بازداشت شد و چون توان پرداخت بدهی سنگین شوهرش به طلبکاران را نداشت، به زندان افتاد. این درحالی بود که طبق تحقیقات انجام شده او هیچ نقشی در کلاهبرداری ها و بدهی های شوهرش نداشت اما براساس قانون باید محکوم می شد و به زندان می رفت.
یک تصمیم شیرین
ماجرای پرونده این زن به گوش قاضی حسین پور رسید و او که حالا از فروش کتابش خرسند بود، تصمیم گرفت با پول حاصل از فروش آن بدهی های زن زندانی را بپردازد تا مقدمات آزادی او از زندان فراهم شود و نزد فرزندانش برگردد. این نخستین اقدام خیرخواهانه قاضی جوان نیست؛ چراکه او پیش از این نیز با فروش خودنویس خود که با آن فقط حکم آزادی زندانیان را امضا می کرد، توانسته بود بیش از یک صد زندانی را که مرتکب جرایم غیرعمد شده بودند، از زندان آزاد کند.
عیدی دلنشین
قاضی حسین پور در گفت وگو با همشهری درباره ماجرای آزادی زن زندانی و فروش کتابش می گوید: چند سال پیش، پس از آنکه دیدم از فروش خودنویسی که با آن حکم آزادی می نوشتم استقبال و این کار باعث آزادی چند زندانی شد، تصمیم گرفتم کتابم را هم برای فروش بگذارم تا با پول آن کارخیرخواهانه انجام دهم. من یک سال ونیم بازپرس ویژه قتل بودم و افرادی را از نزدیک دیدم که بر سر هیچ آدم کشتند و تبدیل به قاتل شدند. اکثر آنها آدم های عادی بودند که هرگز تصور نمی کردند روزی تبدیل به یک قاتل شوند. درواقع این کتاب نشان می دهد که میان آدم عادی و قاتل شدن مرزی وجود ندارد. به همین دلیل تصمیم گرفتم آن را براساس زندگی واقعی قاتلان بنویسم و اسمش را هم گذاشتم «کشتن برای هیچ». به نظر خودم علاوه بر خواندنی بودن داستان و موضوع زندگی قاتلان که براساس واقعیت است، جنبه پیشگیری هم مطرح است تا مردم بدانند چطور در برخورد با یک واقعه خشم شان را کنترل کنند تا از فجایع جلوگیری شود.
حسین پور ادامه می دهد: 5 ماه زمان صرف شد تا کتاب نوشته شود و به مرحله چاپ برسد. بخشی از پول حاصل از فروش هر کتابی پس از چاپ به نویسنده و بخش دیگر به ناشر می رسد. من تصمیم گرفتم پولی را که از فروش کتاب سهم من است صرف آزادی زندانی کنم. به لطف خدا کتاب که چاپ شد، هنرمندان و ورزشکاران زیادی که با آنها در ارتباط بودم و از تصمیم من باخبر شده بودند، در صفحه شخصی اینستاگرام خود، این کتاب را استوری کردند؛ افرادی مانند علی ضیا، حمید سوریان قهرمان کشتی، پژمان درستکار سرمربی تیم کشتی و…
همین موجب شد که با استقبال خیلی خوب در فروش کتاب مواجه شویم به طوری که در کمتر از 24ساعت نزدیک به 500 نسخه به فروش رفت. ناشر می گفت برای نخستین بار است که با چنین استقبالی روبه رو شده و کتاب در 24ساعت فروش خیلی خوبی داشته است. از طرفی فلسفه این کتاب آزادی زندانی بود و من چون خادم حرم امام رضا(ع) هستم و گاهی به مشهد سفر می کنم، در جریان یکی از سفرهایم متوجه شدم که خانمی 47ساله به دلیل بدهی در زندان است. بخشی از بدهی توسط خانواده وی پرداخت شده بود اما بخش دیگری مانده بود و به همین دلیل وی همچنان در زندان بود. خوشبختانه و به لطف خدا پول فروش این کتاب باعث شد مقدمات آزادی زن زندانی فراهم شود و تا حالا همه کارها انجام شده و او قرار است سه شنبه (امروز) آزاد شود و در آستانه عید فطر نزد دو فرزندش برگردد. به نظر من آزادی از زندان دلنشین ترین عیدی است که می توان به یک مجرم ناخواسته یا متهم جرایم غیرعمد داد.
پایان خبر زندگی نیوز
کتابی که ناجی یک زندانی شد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کتابی که ناجی یک زندانی شد" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کتابی که ناجی یک زندانی شد"، کلیک کنید.